Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Плосківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04379338) був реорганізований і увійшов до складу Балтської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

І пахне хлібом моя доля, коли я в рідному селі

«І пахне хлібом моя доля, коли я в рідному селі»,-
саме такі почуття переживає кожен, хто народився і виріс у чудовому селі Плоске
Як у Бога за пазухою. Якщо є на землі райські куточки, то це у таких селах , як Плоске. Можна навіть уявити емоції перших поселенців, які потрапили у цю місцину багато століть тому. Земля благословенна Богом:з усіх сторін захищена високими пагорбами від холодних вітрів та від стороннього ока, а поміж ними рівне , ніби дзеркало, водне плесо. Навкруги родючі землі – що не втикни – приживеться. 
Саме на Благовіщення, коли Господь «благословить усяке дихання», і після цього дня можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися, у Плоскому святкували День села. До цього часу все навколо вбралося у ніжний зелений віночок, а вправні господині – прибрали свої садиби до Великодніх свят. Багато в селі зроблено за рік , що минув, і сільською радою разом з депутатським корпусом: відермонтовано та встановлено нові автозупинки, гарно доглянуті пам’ятники, квіткові клумби, висаджені молоді деревцята та багато іншого. 
Поки артисти готувались до виступів, усі гості, які прийшли чи приїхали на свято, залюбки знайомилися з виставкою місцевих майстринь. А вони мають золоті руки: все вміють. Та найбільше захоплює їх вишивка. Це традиційне українське мистецтво у Плоскому відроджується доволі успішно. Чимало жінок і дівчат хочуть власноруч вишити собі сорочку чи гарну картину. Багатьох заохотила до цього і сільский голова В.А.Ковальчук, яка давно закохана у вишивку.
Як і годиться за давнім українським звичаєм поважних гостей :голову районної ради О.А.Пантілєєва,т.в.о.голови райдержадміністрації Я.І.Дідуха, депутата обласної ради М.Д.Лазаренка, господарі зустрічали запашним караваєм. Зі словами вітання до гостей та мешканців села звернулася сільський голова Валентина Афанасівна Ковальчук.
-Це свято об’єднує всіх, хто любить село, хто працює на його розвиток та процвітання, - сказала, зокрема, вона та побажала всім миру ,благополуччя, щедрих врожаїв і, щоб усі захисники України повернулися додому живими і здоровими.
По - родинному щиро вітав своїх земляків та гостей з святом голова СФГ «Прогрес», директор ТОВ «Балтська швейна фабрика», депутат обласної ради М.Д.Лазаренко. Він звернув увагу всіх присітніх, що саме цього дня Бог послав таку прекрасну погоду- благословенний дощик, якого так чекали селяни.З нагоди Дня села та за багаторічну плідну працю задля його розвитку депутат вручив від імені голови обласної ради сільському голові В.А.Ковальчук іменний годинник. Такого ж подарунка удостоєнний головний інженер СФГ «Прогрес» П.Д.Лазаренко. Грамотами Одеської обласної ради нагороджені депутати сільської ради: В.М.Недомовна - завідуюча сільською бібліотекою та Л.Т.Стогнійчук – заправник СФГ «Прогрес».
Цього святкового дня було багато нагород і подарунків. З прекрасним святом привітали жителів Плоского голова районної ради О.А.Пантілєєв та т.в.о.голови райдержадміністрації Я.І.Дідух й вручили подарунки для села , грамоти сільським трудівникам - О.С.Недомовній, В.С.Усатенку, С.О.Мельнику, М.О.Прилуцькому.
Своє благословіння плосківчанам дав настоятель храму в честь ікони Божої Матері «Почаївська» о.Сергій.
Привітала зі святом жителів Плоского представник райвідділу поліції К.О.Богопольська, я ка вручила грамоти - подяки громадським активістам С.В.Яроменку, І.В.Колеснику, В.В.Глєбову, В.С.Усатенку, Р.Ю.Платонову, які допомагають правоохорнцям охороняти спокійне життя селян.
Не скупились на гарні вітання та побажання сільські голови району та помічник депутата обласної ради С.О.Петровського Л.Ю. Антонова, які приїхали також з подарунками. 
Незважаючи на радісний піднесений настрій господарів та гостей , гарну розважальну програму, чорною ниткою крізь все свято проходила тема війни. Адже плосківчани в усі часи були надійними захисниками свого села, своїх родин, своєї країни. 201житель села поліг на полях Другої світової війни. Сьогодні незалежність України захищають 12 плосківчан. Їхніх батьків щиро дякували за виховання дітей та вручили подарунки депутат обласної ради М.Д.Лазаренко та сілський голова В.А.Ковальчук.
Хвилиною мовчання та тужливою піснею «Пливе кача» присутні вшанували тих, хто віддав своє життя за волю України, а школярі поклали квіти до пам’ятників. 
День села – свято кожної родини. Гарними подарунками для плосківської дружної родини стали виступи вокалістів та хореографічного колективу «Мрія» Балтської школи – інтернат №1, які подарували цілий віночок мелодійних пісень та запальних танців, а також українські пісні від самодіяльних сільських артистів та незабутні пісні про село у виконанні Володимира Гарачука.
Щедрими подарунками та гарними словами вітали цього дня чорнобильців, сім’ї, які цьогоріч поповнились новонародженими, найстаріших жителів села, багатодітні сім’ї, тих, у кого найкращі садиби. М.Д.Лазаренко також вручив подарунки всім працівникам сільсради, з якими колись працював, будучи сілським головою.
Сільський голова висловила щиру подяку всім, хто допомагав в організації та проведенні свята:культпрацівникам, аматорам сільської сцени, спонсорам М.Д.Лазаренку, Б.Т.Загородному, Г.Т.Загородному, С.О.Мельнику, С.Г.Лазаренку.Вона також висловила своє захоплення артистизмом та майстерністю юних артистів з школи – інтернат №1 та подякувала за це їхнім керівникам і вихователям.
В.А.Ковальчук подякувала всім жителям села , а дякувати їм є за що, адже люди в Плоскому найпрацьовитіші. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості.
Після урочистостей всіх запросили на смачну кашу та рибну юшку. Вінцем свята стала дискотека.   

                                                                                                    Олена Борейко, головний редактор газети "Народна трибуна"

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *